Kubínska Laura dala Tri bodky za prázdninami otvorením ihriska

Stredisko Laura v Dolnom Kubíne zorganizovalo svoje tradičné podujatie Tri bodky za prázdninami. Tentokrát boli súťaže, atrakcie a stretnutia ľudí spojené s otvorením zrekonštruovaného ihriska projektu Nebol to len sen.

Na rekonštrukcií ihriska pracovalo niekoľko dobrovoľníkov už od apríla tohto roka. Vo voľnom čase dobrovoľníci odstraňovali starú omietku, zbierali, či zametali odpadový materiál, robili novú fasádu múrikov. Finálne pokrytie hracej plochy ihriska betónom uzavrelo čiastočnú rekonštrukciu ihriska. „Do rekonštrukcie ihriska som sa zapojil veľmi rád. Hoci sa úpravy robili popri našej inej činnosti, a teda vo voľnom čase, chcel som prispieť k tomu, aby ihrisko bolo opäť funkčné pre deti a mladých,“ vyjadril svoju motiváciu pri pomoci na ihrisku Jozef Tomaník.

Otvorenie ihriska sa uskutočnilo 5. septembra v priestoroch SCVČ a strediska Laura. Podujatie pre deti, mladých a rodiny z mesta Dolný Kubín, sa po registrácií začalo na ihrisku. Predseda združenia Mgr. Ivan Dauda spolu so zástupkyňou Nadácie Kia Motors Slovakia pani Ďurišovou slávnostne otvorili ihrisko prestrihnutím stuhy. „Tri bodky za prázdninami organizujem už niekoľko rokov. Tento rok je pre mňa výnimočný, lebo ihrisko vďaka dobrovoľníkom, ale i finančnej podpore Nadácie Kia Motors Slovakia v rámci projektu Nebol to len sen a mesta Dolný Kubín dostáva opäť podobu, v akej je vhodné na realizáciu športových a rôznych voľnočasových aktivít,“ rozpráva o otvorení ihriska predseda strediska Ivan Dauda.

Celé podujatie Tri bodky za prázdninami pokračovalo súťažami na stanoviskách. Deti, v niektorých prípadoch za pomoci rodičov, hrali pexeso, skákali vo vreci, prekonávali prekážkovú dráhu, hádzali si ringo krúžky, kreslili a triafali do pohárov frisbee tanierom. Ako odmenu za súťaže potom so záujmom využívali atrakcie 3D kina, autíčok alebo sladkej odmeny. Účastníci podujatia mali priestor pre neformálne rozhovory, malé občerstvenie a hranie spoločenských hier. Nechýbal ani futbalový turnaj, do ktorého sa tento rok prihlásilo 7 trojčlenných družstiev.

„Naším cieľom Troch bodiek za prázdninami bolo medzi účastníkmi posilniť sociálne väzby. Snažili sme sa ponúknuť kvalitnú alternatívu trávenia voľného času pre deti, mladých a celé rodiny z nášho mesta. Môžem povedať, že som veľmi povzbudená záujmom o toto podujatie. Pevne verím, že sme oslovili aj nových členov do nášho SCVČ a strediska Laura,“ zhodnotila podujatie jedna z organizátoriek. Fotky z podujatia si môžete pozrieť kliknutím na tento odkaz.

Mgr. Dagmara Čepelová

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Projekt je finančne podporený Mestom Dolný Kubín.

Projekt Nebol to len sen je finančne podporený Nadáciou Kia Motors Slovakia