Otvorili sme sa pilotnému projektu celoplošného testovania

Otvorili sme sa pilotnému projektu celoplošného testovania

Saleziánky v Dolnom Kubíne sa otvorili celoplošnému testovaniu. Antigénové testy na COVID- 19 prebiehajú v priestoroch, ktoré sestry používajú na činnosť Súkromného centra voľného času Laura.

Primátor mesta Dolný Kubín Ján Prílepok, po telefonickom rozhovore, si bol pozrieť priestory centra, či budú vyhovovať požiadavkám testovania. Po osobnej návšteve vyjadril spokojnosť a ocenil otvorenosť centra voľného času pre spoluprácu s mestom na testovaní.

Po úprave priestorov: „V miestnostiach na testovanie aj vo vstupnej chodbe, sme odstránili všetky veci, predmety, obrazy, nástenky, aby tam bolo toho, čo najmenej. Našim cieľom bolo zabezpečiť všetko tak, aby testovanie prebehlo v poriadku, s vylúčením prenosu nákazy,“ vyjadrila sa direktorka miestnej komunity sestra Marta Peťková.

Policajt, traja vojaci a dvaja zdravotníci, taký je počet osôb z testovacieho tímu, ktorý bude pracovať tento víkend 23.- 25. októbra v Súkromnom centre voľného času Laura na Jánoškovej ulici v čase od 8:00 hod do 20:00 hod. „Vďaka veľkému priestoru pred budovou centra a tiež ihriskám, je organizácia zabezpečená tak, aby ľudia neprichádzali medzi sebou do styku a bol medzi nimi dvojmetrový dostup. Registrujeme zatiaľ veľkú účasť. Sama som bola už testovaná, teším sa negatívnemu výsledku,“ zhodnotila situáciu riaditeľka SCVČ Laura.

Niektoré sestry z miestnej komunity sa zapoja aj ako dobrovoľníčky pri administratívnych zapisovaniach. Tejto dobrovoľníckej činnosti je otvorená aj celá slovenská provincia saleziánok, ktorej záleží na zdravom živote a prosperite v krajine.