Šiesty ročník FuTuR Cup-u bol v počte tímov zatiaľ najúspešnejší

Dolnokubínske stredisko každoročne organizuje rôzne podujatia v saleziánskom duchu. Jednoznačne k nim patrí aj obľúbený futbalový turnaj FuTuR Cup, ktorý bol zorganizovaný aj tento rok. Išlo už o šiesty ročník.

„Tento šiesty ročník FuTuR Cupu bol zatiaľ, čo sa týka počtu tímov, najúspešnejší, keďže sa ho zúčastnilo až 12 tímov. Opäť sa nám podarilo pritiahnuť mladých z rôznych kútov Slovenska a predovšetkým sme dali dokopy viacerých chalanov z našej farnosti a strediska,“ hodnotil podujatie predseda strediska a hlavný organizátor v jednej osobe, Ivan Dauda.

„Na turnaji sme videli množstvo vyrovnaných zápasov s neuveriteľnými semifinálovými súbojmi, ktoré rozhodovali až penaltové rozstrely.“

Víťazom celého turnaja sa stal tím Murínčatá z GMA Bratislava. Druhé miesto obsadil Dynamečko z Dolného Kubína a bronzovú medailu získal SFK Orava z Námestova.

„Uvedomujem si však, že do budúcna máme na podujatí ešte čo to vylepšovať. No už teraz naň chceme aj týmto spôsobom pozvať družstvá z okolitých saleziánskych stredísk a farností,“ dodal Ivan Dauda na záver.

Ďakujeme všetkým zúčastneným a dúfame, že ostanete súčasťou aj ďalších ročníkov FuTuR Cup-u.

Katarína Dúhová

Toto podujatie bolo podporené z dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže.