Don Bosco show 2024

Viete, kto to bol Don Bosco? Čo výnimočné urobil počas svojho života? A kedy oslavujeme sviatok tohto svätca?

Don Bosco, vlastným menom Ján Bosco, bol úplne obyčajným chlapcom z chudobnej talianskej rodiny. Skrze sen, ktorý sa mu sníval, keď mal deväť rokov si ho Boh povolal, aby sa staral o chlapcov z ulice. Aj napriek nesúhlasu a odporu mnohých, uskutočnil to, po čom najviac túžil – poskytol chlapcom skutočný domov, rodinu a priateľov. Jeho príklad najskôr nasledovali len mladí kňazi,  no neskôr sa k nim pridali aj rehoľné sestry. A tak vznikla nová rehoľa – rehoľa saleziánok.

Práve preto naše sestry saleziánky z Dolného Kubína, ktoré verne nasledujú Don Boscov príklad, zorganizovali oslavu Dona Bosca s názvom „Don Bosco show 2024“.

O program sa postarali deti z jednotlivých stretiek, animátori, spolupracovníci. Rôzne tematické vystúpenia, scénky, vystúpenie detského zboru, variaceho či talianskeho krúžku a dokonca reklamy (viete aký šampón mal Don Bosco najradšej?) boli zakončené animátorským tancom a príhovorom sestry Anny Jaňákovej.

V hre s názvom „Nikto nie je dokonalý“ sme sa dozvedeli, koľko sestier saleziánok máme v našom meste, koľko sestier je aktívnych v SCVČ Laura a koľko dverí je potrebné otvoriť, aby sme videli všetky poklady divadelnej skrine.

Celým programom nás sprevádzala veselá moderátorská dvojica, ktorú tvorili Evka Vráblová a Adam Kozoň. Na tú chvíľu sme sa s nimi preniesli z budúcnosti cez súčasnosť až do minulosti.

„Keď sa ma niekto po programe opýta, aké to bolo, tak neviem odpovedať, ale teší ma, že rodičia aj deti boli spokojné.“ Sr. Anka

„Nácviky niektorých chlapcov bavili a iných nie. S tými, čo sa do toho úplne ponorili, sa pracovalo dobre, za mňa super. A tých, čo to nebavilo, boli nakoniec radi, lebo bolo super občerstvenie. Mňa to dosť bavilo kvôli super scénkam.“ Šimon

„Najviac sa mi páčili reklamy a animátorsky tanec.“ Anonym

Text: Laura Floreková
Foto: Katarína Dúhová