Siedmy ročník obľúbeného saleziánskeho futbalového turnaja FuTuR Cup je už za nami!

Saleziánska rodina na Slovensku ponúka počas celého roka širokú škálu všelijakých podujatí. Dôležitou súčasťou sú aj mnohé športové súťaže, medzi ktorými by sme našli aj náš dolnokubínsky futbalový turnaj FuTur Cup. Telocvičňa gymnázia Pavla Országha Hviezdoslava sa ním opäť rozozvučala – a to už siedmy raz.   

„V tomto ročníku FuTuR Cup-u ma príjemne prekvapilo, respektíve potešilo fair-play súťaženie bez akýchkoľvek protestov proti rozhodcovi a celkovo veľmi žičlivé fandenie všetkých tímov,“ priznal hlavný organizátor podujatia, Ivan Dauda. „Turnaja sa tentokrát zúčastnili, až na jednu výnimku, výhradne tímy z Oravy. Zároveň nás ako organizátorov teší, že sa nám aj naďalej darí napĺňať cieľ, s ktorým toto podujatie vzniklo – a to spojiť čo najviac chalanov z dolnokubínskej farnosti, respektíve saleziánskeho strediska. Štyri kubínske družstvá sú toho jasným dôkazom.“

O tom, že FuTur Cup je naozaj jedinečný medzi akciami svojho druhu, sa presvedčila aj sestra saleziánka Matilda Pitáková, ktorá zastupovala dolnokubínske stredisko Laura. „Na futbalovom FuTuR Cup-e som bola prvýkrát. Najskôr som bola zamestnaná privítavaním súťažiacich a prezenčnými listinami. Neskôr som mala možnosť ticho sledovať nadšenie tímov v hre a to, že si užili každý zápas.“

Celkovo sa tento rok turnaja zúčastnilo osem družstiev. Víťazom sa z nich stal tím Kama Námestovo, za ktorým nasledovali Biedne stroje z Oravského Veselého. Tretie miesto obsadilo dolnokubínske družstvo OraFCan.

Akcia si vyžiadala pomocné ruky mnohých ľudí. „Ďakujem dobrovoľníkom za ochotu pomôcť robiť bagety, tiež šarmantným zapisovateľkám. A aj sponzorom,“ dodala sestra Matilda na záver.

Týmto spôsobom sa chceme poďakovať aj všetkým zúčastneným družstvám. Pevne veríme, že sa uvidíme a spoločne si zahráme futbal opäť aj na budúci rok. Tak dovidenia!

Text a Foto: Katarína Dúhová