KubCup v Kubíne bol tentokrát Only family

Po pandémií si organizátori KubCupu povedali, že začnú zľahka. Tohtoročný volejbalový turnaj bol Only family. Kubínčania si ho užili rodinne pri príjemnom počasí a chutnom guláši.

O rodinnej atmosfére nasvedčovala už samotná príprava. Prišli viacerí, ktorí sú inak zapojení do organizácie veľkého turnaja KubCupu a ako boli zvyknutí, všetko pekne pripravili na turnaj. 21. mája sa hral na trávnatom ihrisku strediska Laura turnaj so štyrmi družstvami.

Vytvorením priestoru na sedenie, ale aj atmosféry fandenia sa rozvíjali vzťahy v komunite a spoločne sa všetci účastníci zabávali. Počas celého dňa ich tešilo krásne počasie, čo prispelo k lepšiemu športovému zážitku. Na podujatí mali možnosť sa zabaviť aj deti hraním rôznych hier na ihrisku, ale aj kalčeta a stolného tenisu.

Do športovej súťaže v hre volejbal sa zapojili 20 ľudí. Príjemným prerušením športového zápolenia bol chutný guláš, ktorý sa od začiatku turnaja varil vo vonkajších priestoroch strediska. Súťažná atmosféra a hra fair play priniesla aj svojich víťazov na prvých troch stupienkoch. Po turnaji sa účastníci odfotili, občerstvili a chalani si vopred  naplánovali pravidelné stretania raz do týždňa pri futbale. KubCup only family tak priniesol okrem rodinnosti, zábavy a stretnutia aj vytvorenie aktívnej futbalovej skupiny.

Dagmara Čepelová FMA

Foto: Katarína Dúhová, Martin Kramár

Toto podujatie bolo podporené z dotačnej schémy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Dotácie na podporu a rozvoj práce s mládežou 2022-2026 ,ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže