Účasť na festivale Lumen

V dňoch 3.4.-5.4. sme sa my, stretko Limetky, zúčastnili na festivale Lumen v Trnave.  V piatok poobede sme sa stretli v stredisku a spoločne sme vyrazili smerom do Ružomberka na vlakovú stanicu. Tam sme počkali na rýchlik (ktorý mal iba 5-minútové meškanie) a odviezli sme sa do spomínanej Trnavy, kde sa celý festival odohrával. Cesta prebehla v dobrej nálade a plné očakávaní sme prešli na Trojičné námestie.

Medzi historickými budovami bolo veľké množstvo ľudí, čo nám potvrdilo, že sme na správnom mieste. A práve tam sa v ten deň odohrávali úžasné koncerty napr. Simy Margušinovej, Hudby Vesmírnej, Daniela Leviho a ďalších. Na námestí sme tiež navštívili rehoľnú kaviareň, kde sme spoznali známu tvár sestry Anny.

Prišla sobota, druhý deň festivalu, a my sme si povedali, „ako lepšie začať deň, ak nie svätou omšou?“ A tak sme aj šli. Neskôr sme sa rozhodli ísť na pripravený program v kine Hviezda. Boli sme súčasťou zaujímavej diskusie s názvom Stretnú sa kresťan, moslim a žid alebo aj zábavného programu Baštrng.

Vo večerných hodinách sme išli na ďalšie koncerty. Hrali kapely AlltideGodzone či Planetshakers. Na záver dňa, a tiež celého festivalu sme sa zúčastnili svätej omše k sviatku zoslania Ducha Svätého.

V nedeľu sme plné zážitkov odcestovali z Trnavy späť na Oravu. Počas cesty sme sa zastavili v Dubnici nad Váhom, kde sme boli pozrieť rodinu sestry Dášky. Odtiaľ sme sa po chutnom obede pobrali znovu na stanicu až sme sa o pár hodín cestovania plného smiechu a nezabudnuteľných hlášok spokojne vrátili do Dolného Kubína.

*Fotky z tohto úžasného výletu, za ktorého organizáciu v mene všetkých Limetiek ďakujem sestre Dáške, môžete nájsť v našej Fotogalérii.

Katarína Dúhová