Po štvorročnej prestávke dolnokubínske telocvične opäť zazneli radosťou milovaného KubCupu

Saleziánsky volejbalový turnaj s názvom KubCup má v mnohých srdciach Dolnokubínčanov, ale aj ľudí z celého Slovenska svoje osobitné miesto už osemnásť rokov. No práve tento ročník bol jedinečný tým, že sa konečne mohol uskutočniť po štyroch rokoch bez žiadnych obmedzení.

„Tento osemnásty ročník KubCupu bol pre mňa najnáročnejší na prípravu, no za to najpohodovejší v jeho priebehu. Bolo veľmi náročné po štyroch rokoch opätovne nakopnúť prípravný tím, ktorý navyše z veľkej časti obmedzil personálne obsadenie. Zároveň bolo potrebné si spomenúť na všetky detaily, ktoré organizáciu turnaja sprevádzajú a tiež obnoviť spoluprácu s tradičnými podporovateľmi KubCupu,“ vysvetľuje Ivan Dauda, hlavný organizátor turnaja.

„Aj keď sme sa pripravovali na podujatie s maximálnym množstvom účastníkov, čo je 36 tímov, aj 25 zúčastnených družstiev nám dalo zabrať. Samotný priebeh podujatia ma však veľmi milo prekvapil a potešil. A to nielen kvôli pozitívnym ohlasom prakticky všetkých tímov, ale najmä vďaka našim dobrovoľníkom. Napriek tomu, že mnohí z nich organizovali KubCup prvýkrát, dalo sa na nich vo všetkom spoľahnúť. Boli veľmi nápomocní, pozorní a ochotní,“ dodal predseda dolnokubínskej Laury na záver.

Na turnaji sa stretli družstvá zo saleziánskych stredísk zo všetkých strán republiky. Svojich zástupcov malo aj stredisko z Dubnice nad Váhom. „Boli sme tu dva tímy, niektorí už boli viackrát a niektorí tu boli prvýkrát. Veľmi sa nám páčila priateľská atmosféra turnaja. Vytvorili sme nové priateľstva a vzťahy čo je super,“  hodnotila za tímy Udri!Dubnica sestra Lamiya Jalilová. „Na konci turnaja sme si navzájom všetci fandili a to pridalo super atmosféru. Sme vďační a už sa tešíme o rok.“

KubCupu sa zúčastnili až štyri domáce tímy. Jedným z nich bolo aj novovzniknuté družstvo Ak je On za nás…, ktorého členky, Sarah a Sabína Flajsové, sa s nami taktiež podelili o svoje zážitky: „S prvotným nápadom prihlásiť sa na Kubcup prišla teta. Spolu s ňou, sestrou, bratom a pár kamošmi sme teda vytvorili tím mesiac pred KubCupom. Bolo to síce narýchlo, a veľa z nás nemalo k volejbalu vzťah iný ako hru na telesnej, no myslím, že na to, že sme boli spolu dokopy štyrikrát, sme si zahrali veľmi dobre. Koniec koncov, nešli sme zvíťaziť, išli sme si zahrať a hlavne… užiť si to. A to máme v pláne aj na budúci rok. Zahrať si, ale hlavne si to UŽIŤ! A možno sa posunúť vyššie ako na poslednú priečku.“

Víťazom turnaja sa nakoniec v kategórií JOY stal tím Orimano z Námestova. Striebro získalo šaštínske družstvo Muro a tretie miesto obsadili volejbalisti tímu Fuego z Košíc. V kategórií PRO, kde hralo sedem tímov, zvíťazila Spotená Božena z Dolného Kubína. Druhé miesto patrilo S-VK Trstená a tretí boli Nerob caviky z Levoče.

Ďakujeme všetkým zúčastneným hráčom, dobrovoľníkom, organizátorom, sponzorom, ale aj každému, kto už akoukoľvek pomocou prispel k priebehu KubCupu 2023. Veríme, že sa všetci stretneme znovu o rok!

Katarína Dúhová

Toto podujatie bolo zrealizované aj vďaka podpore sponzorov: Mesto Dolný Kubín, Art AIR Center, Vrábel tlačiareňArkáda, Dobrota, Pohoda, Piso sport, SKLsport-Intersport, Paluan, LPmont, Damisport Donovaly, Sunroot, mojataska.sk, Miroslav Mikolášik, anonymní darcovia, ženy z Modlitby matiek, rodičia členov SCVČ a strediska Laura a saleziánom spolupracovníkom.